søndag den 5. april 2009

Ohhhhh.....der er gået laaaang tid....!

Pituffik (Thule Airbase) med Dundas-fjeldet i baggrunden. Fra Oploads til blog
Der har været travlt. For travlt. Det er somom vinteren lige er startet, men den er faktisk ved at være forbi! En situation som de fleste nok ville være glade for, men ikke jeg, for jeg synes ikke rigtigt, at jeg har fået stået bare tilnærmelsesvis så meget på ski som jeg gerne ville. Jeg slog mig som bekendt slemt nytårsaften og så igen i Sweitz, sammen med nevøen og min Canada-buddy, Christian, så jeg har ikke været fysisk på toppen i denne sæson.

"Overlevelsens mulighed". Fra Oploads til blog

Jeg fik dog lidt sne under skiene i lørdags på hvad der må formodes at være sæsonens sidste alpin-tur. Her til aften regner det for første gang siden oktober 2008, og det er faktisk helt rart at opleve, når al nedbør har været krystaliseret det sidste halve år. Der er noget eksotisk og forårsagtigt over det. Men det er vel ikke det I gider at høre om, når I sidder i gryden nede i Pias Danmark...

"Slingre ned ad Vestergade..."Fra Oploads til blog

Jeg har været på farten næsten konstant i de første måneder af året. Tre konferencer i Kangerlussuaq, med landsstyremedlemmet i Qaqortoq og Nanortalik, i Danmark og Sweitz, og i Qaanaaq, Thule Airbase og Ilulissat. Det har været spændende - ja, noget ligefrem fantastisk - men alligevel lige i overkanten rent aktivitetsmæssigt. Det synes Freia også. Hun er begyndt, at kalde mig hendes 'sømand'. Det er nok ikke så godt. Imidlertid er det faktisk mig, der forventningsfuldt i disse timer sidder og venter på at hun kommer hjem til mig igen, efter at have været på tjenesterejse/besøg i Danmark. Niece Nanna blev konfirmeret og tante Freia deltog med sang over melodien "one night in Bangkok" sammen med resten af Lund-Sørensen familien. Det er jeg rigtig ked af, at jeg gik glip af, for jeg tror det må have været fantastisk og et 'once-in-a-lifetime-moment', som man siger på godt sønderjysk.

"Af og på", stop i miniature-bygd påvej fra Qaanaaq til Pituffik. Fra Oploads til blog

I øjeblikket varsler en del af vores venner og bekendte, at de forlader Grønland. Det er med vemod, at vi modtager den slags beskeder. Værst er det, at Carina, Jónas og ungerne forlader Nuuk i juni, omend det er forståeligt nok. Hjemmestyret er ikke nødvendigvis hverken den nemmeste eller bedste arbejdsplads i verden. Freia og jeg har dog stadig mod på tingene og sålænge balancen er nogenlunde, så bliver vi ved. Vi har jo begge spændende job.

Den ganske udmærkede sofa, der bragte os fra A til B. Fra Oploads til blog

I øjeblikket ser det ud til, at vi kommer til Plørehullet i starten af juli for en kort bemærkning og videre til Portugal på daseferie. Det kan sagtens nå at ændre sig, men det er den nuværende prognose.

Qaanaaq. Fra Oploads til blog

Til alle jer uden for isen: Kram et træ!

Indlandsisen med gletchertunge. Fra Oploads til blog

OG god tur til min familie, der om få dage drager sydpå til dejlige Alba i det nordlige Italien. Jeg håber I får god grappa, vin, pesto, brød etc. Jeg gentager "KRAM ET TRÆ!!"

Pituffik. Fra Oploads til blog

Sidst men ikke mindst to store tillykker: 
Tillykke til min seje søster Lene, der er ny publikumchef i Filmhuset. Godt gået! Give them hell, those fuckers... Og tillykke til Merete (Verdens sejeste dansker), der endelig har fundet kærligheden og skal giftes i august. I er fandme to seje tøser og jeg ønsker jer begge alt det bedste!

"Og her havde han så sin handelsstation, ham Knud..." Fra Oploads til blog

(...og skulle man dømme dette indlæg en smule rørstrømsk, så er det ikke helt forkert, for 100 kr. papvin blev indtaget under udfærdigelsen...I grønland er det en hel liter!)

Fra Oploads til blog