onsdag den 24. december 2008

Glædelig jul - Aber!

Vervet Monkey, Lake Mburu National Park. 30. september 2008. Fra Oploads til blog

For anden gang skal Freia og jeg holde jul i Grønland. Sidste år var det med den grønlandske familie, i år er det med venner. Det skal nok blive hyggeligt. Det er Freias veninde fra "syklubben" (Grønlands egentlige magtelite), der har inviteret.

Det er omsider blevet rigtig vinter i Nuuk. I november var vi voldsomt plaget af det ene tøvejr efter det andet, hvilket betød at den dejlige sne ikke blev liggende selvom det sneede forholdsvis meget. Nu ligger der imidlertid et rigtigt pænt lag og langrendssæsonen er igang. Det er min plan, at gøre lidt mere ud af langrendsrenderiet i denne sæson end tilfældet var i sidste. Det er super træning og en fantastisk rar måde at være i naturen på. Det betyder selvfølgelig ikke, at det alpine skiløb bliver nedprioriteret - bestemt ikke (!) - det betyder bare, at jeg skal endnu mere på ski i denne sæson end i sidste. Der er god sandsynlighed for at skiliften åbner mellem jul og nytår. Det er feeeedest!

Jeg har stadig et stort efterslæb mht. at fortælle om alt det vi oplever heroppe og andre steder. Således var jeg en tur i Kiruna i sommer samt vi var på svigerfamilietur til Uganda og Tanzania. Jeg vil ikke gøre mere ud af Kirunaturen, men istedet i kommende indlæg på bloggen kontinuerligt vise billeder fra Afrikaturen. Kontrasten til det arktiske kan forhåbentlig give en spændende dynamik. "Fra nord for polarcirklen til syd for Ækvator", kunne være en lidt selvfed titel. Vi starter med lidt aber.

Bavian med nyfødt unge, Kibale National Forest. 20. september 2008. Fra Oploads til blog

Flere "bavianer". Chimpanser i trætoppene, Kibale National Forest. 20. september 2008. Fra Oploads til blog

Gorillahun med unge. Ruhija. 26. september 2008. Fra Oploads til blog

Blackback gorilla (yngre han). Dette ansigtsudtryk svarer til 'at grine'. Vi må have set dumme ud, siden han morede sig så meget. Ruhija. 26. september 2008. Fra Oploads til blog

Mere følger...