torsdag den 31. januar 2008

Varsling af varme hjerter fra syd

Det er nu blevet afsløret, at vi får besøg i påsken og i midt juli. Det er vi lykkelige for. Vi har været her oppe i fire mdr. og er super glade for at være her på alle måder, men det er fantastisk rart at få besøg af vores kære.

Lisbeth og Søren kommer på besøg i påsken til skiløb og hygge og Thor kommer i juli til vandring i Kangerlussuaq og Nuuk. Det er feeedest!

Vi har fået enorme mængder sne og skiløbet er ved at udvikle sig til meget høj klasse. Således har vi de sidste to weekender kørt i pudder til langt op over støvlekanten. Smukt! Alle klipper er imidlertid endnu ikke dækket af et tilstrækkeligt lag sne, hvilket har smadret mine Bandit XX's endnu mere end de var i forvejen. Så skiene, der er købt i Vancouver i efteråret 2002, skal snart pensioneres. Men der er ikke en bagside uden en forside. Det betyder jo bare at jeg skal ud at købe nye ski!!! Mwuhahahahaaaaaaaaa...!

Det fede ved at få løn er, at man kan købe ting!


Vesterhavshytten flankeret af Niva'en en aften i slutningen af januar.

Og for at I ikke skal tro at alting er smukt heroppe, får I lige et billede fra min fødselsdag, hvor jeg og vores islandske ven, Jónas, hørte hævy i en 7000 hestes brandert indtil kl. 03 om natten, mens Freia og hendes venner sad inde i stuen og lyttede til avantgarde jazz og diskuterede den sene Wittgenstein. Der skal være balance i tingene.


Det er Jónas til venstre.

onsdag den 9. januar 2008

I Landsstyrets tjeneste

Håber alle er kommet vel ind i det nye år.


Luften er koldere ved havoverfladen end vandet, hvorfor havet "damper".
Nuuk 31/12-07.

Året starter med tjenesterejser for både Freia og jeg. Idag (onsdag) fløj jeg kl. 07.00 imorges sydpå til Paamiut og holdt møde med Paamiut Kommuneledelse og hjem til Nuuk igen kl. 15.20. Bare en almindelig dag på kontoret. Mødet var ikke en ubetinget succes men 'modgang gør stærk', som man populistisk kan parafraser Nietzsche. Jeg har en masse jeg skal lære endnu.
Et par indtryk fra Paamiut havn, 9. januar.

Lørdag rejser Freia til Sisimiut lige nord for polarcirklen. Sisimiut er Grønlands næststørste by og et kræftcenter i Grønland for uddannelse og erhverv. Det er desuden her, at Arctic Circle Race (galmandsværk på langrendsski - Wasaløb gå hjem og læg dig!) finder sted. Freia skal ud at køre i hundeslæde, har hendes chef lovet hende (hvad er det liiiiige der foregår der?), og derudover deltage i opslidende borgermøder om Alcoa-projektet (aluminiumssmelteværk, der formodentlig kan være meddefinerende for Grønlands fremtid i meget bred forstand). Hun kommer ikke sovende til sin løn. Fedt at hun får oplevet en masse.

Jeg stikker af igen i uge 4, til Kangerlussuaq (love it!) for at være kursusinstruktør og måske til Disco bugten i starten af februar. I midt- slutningen af februar er en rejse til Sydgrønland på tegnebordet. Ser ud til at jeg kommer til at være meget på farten i starten af det nye år. Men lige nu er Freia lige i hælene på mig hvad angår tjenesterejser. Peter: 3, Freia: 2. Men på lørdag udligner hun satme!! Godt jeg selv kan planlægge mine rejser og snart bringe mig foran igen!

Til sidst lige et billede fra Nuuk. Her er smuuuuuukt!


"The Philosophers Castle!" Mon ikke man kunne finde sjælero her?
Nuuk 31/12-07